COFFEE CUPPING & SENSORY

TRAINING PROGRAM

Τι είναι το Cupping:

Το cupping είναι η μέθοδος αξιολόγηση καφέ που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες γευσιγνώστες, για να αξιολογήσουν το καφέ σε διάφορες κατηγορίες όπως, άρωμα, γεύση, οξύτητα, σώμα, επίγευση.
Έτσι γνωρίζουν το πως και τι είναι ο καφές που διαχειρίζονται.
Είναι παιχνίδι, πρόκληση αλλά εκπαίδευση αισθήσεων όπου βοηθάει στην κατανόηση του ροφήματος καφέ ανάλογα την χώρα, επεξεργασία, υψόμετρο αλλά και τρόπος συντήρησης και καβουρδίσματος.

Στόχος του Cupping:

  • Αξιολόγηση των δειγμάτων (καφέ)
  • Εντοπισμός πιθανών ελαττωμάτων
  • Εντοπισμός θετικών γεύσεων και της ποιότητας τους
  • Αξιολόγηση έντασης
  • Καταγραφή των αποτελεσμάτων

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται από εκπαιδευτές πιστοποιημένους

από την SCAE (www.scae.com) στις εγκαταστάσεις τις εταιρίας μας.

BARISTA

TRAINING PROGRAM

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή των σωστών ροφημάτων καφέ και των αναγκών στην σύγχρονη καφετέρια.

Θεωρητικό σκέλος:

• Ανατομία του καρπού
• Ποικιλίες καφέ
• Τρόποι επεξεργασίας
• Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
• Καθαρισμός μηχανής Espresso
• Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
• Διαχείριση Café

Πρακτική παρασκευή:

• Ελληνικός
• Φίλτρου
• Espresso/ Cappuccino
• Εξυπηρέτηση Πελατών
• Speed Training